De Onderzoekerij ondersteunt bij onderwijskundige vraagstukken. Denk hierbij aan de ontwikkeling van een nieuw curriculum, de invoering van microcredentials, de invoering van bijvoorbeeld programmatisch toetsen, of andere veranderingen in het onderwijsprogramma.
Ook helpen wij organisaties in het onderwijs bij het realiseren van nieuwe strategieën. Daarbij putten we uit een rijke bron van kennis en ervaring, opgedaan tijdens onze werkzaamheden bij veel verschillende onderwijsinstellingen. We helpen onze opdrachtgevers bij het beantwoorden van vragen zoals: ‘Wat is de kern van onze visie op onderwijs?’ en ‘Welke ambities zijn er voor de lange termijn en hoe kunnen we deze bereiken?’
Wij baseren onze adviezen zoveel mogelijk op wetenschappelijke kennis en kennis uit de praktijk. Door onze eigen onderzoeksachtergrond kunnen we ook zelf onderzoek uitvoeren om onze adviezen te onderbouwen. We gebruiken verschillende onderzoeksmethoden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- Evaluatieonderzoek rondom de invoering van een nieuwe onderwijsvorm;
- Verkennend onderzoek rondom vernieuwingen die leven in het onderwijs, bijvoorbeeld flexibilisering in het onderwijs (o.a. micro-credentials) of diversiteit/inclusiviteit
- Onderzoek ter onderbouwing van een nieuwe onderwijsvisie of strategie
- Onderzoek ter voorbereiding op een grootschalige verandering, zoals de invoering van programmatisch onderzoek
- Literatuuronderzoek over de beschikbare wetenschappelijke kennis rondom onderwijs interventies
Samen met onze opdrachtgevers werken we aan duurzame oplossingen voor deze onderwijsvraagstukken. Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever functioneren wij in deze ontwikkeltrajecten als adviseur, (project) begeleider, ontwikkelaar en/of projectleider.